Jazz i Vallentuna 27:e maj kl 19.00

Mimmi And The Original Blue
Mimmi And The Original Blue

Allt går i cirklar och det är dags för en ny generation jazzmusiker att ta plats på de stora scenerna. Är det några som skall göra det så är det just ”Mimmi And The Original Blue”.

Råhet med finess, subtilitet, skicklighet och god smak. De har allt. Bandet består av sex unga starkt lysande jazzstjärnor, alla med hjärta och själ i den amerikanska musiktraditionen från 1930- och 40-talet.

Trots att bandet inte spelat ihop i mer än lite drygt ett år (dessutom under en pågående pandemi) så har de redan gjort sig ett namn både i Sverige såväl som internationellt med sina streamade konserter och inspelningar på Youtube och Facebook. De har lyckats sticka ut ur mängden och producerar något eget och unikt. 
 
Deras repertoar rör sig i gränstrakterna kring traditionell swing och man hittar där både hits och mer sällsynta och obskyra blues- och jazzlåtar men även en del egenkomponerat. De inspireras av de stora - Billie Holiday, Louis Armstrong, Marie Bryant, Duke Ellington, Count Basie, Bessie Smith bara för att nämna några få.
 
Bandet består av:
Mimmi Gunnarsson - Sång
Erik Tengholm – Trumpet 
Björn Bäckström - Tenorsaxofon
Jonny Ek - Piano
Johan Tengholm - Kontrabas
Oscar Johansson Werre – Trummor

Arrangör: Jano i samarbete med Vallentuna Kultur. Arrangemanget är utomhus, begränsat antal platser. Gratis.

Bokningslänk Mimmi and the Original Blue Upplev Vallentuna
 


Planering för hösten 2021

Vår förhoppning är att kunna återuppta våra jazzkonserter på Vallentuna Teater i höst. Med fler och fler som blir vaccinerade skulle det kunna bli möjligt att starta igen. Vi har dock vant oss vid att saker och ting kan ändras snabbt.

Planeringen just nu är att konserterna startar den 26/9 med ett program som omfattar 6 konserter fram till december.

Håll utkik här på hemsidan och följ gärna våra Facebook-inlägg där flera av våra käraste artister delar uppmuntrande hälsningar till oss.

Styrelsen i Jano
 


Om årsmötet 20:e april

Janos årsmöte var digitalt denna gång. Tyvärr har vi inga fina bilder eller någon jazzmusik att rapportera om men mötet avhölls som planerat. Den gamla styrelsen fick ansvarsfrihet och den nyvalda består av omval på samtliga poster.

Vår trogne styrelsevän Margit Annerstedt hade bett att få lämna styrelsen efter många år och vi vill tacka så hjärtligt för alla år som Margit har hjälpt till.
 


Tidigare Jano konserterBilder och referat från tidigare konserter finns i menyn  SENASTE KONSERTERNA.

 


JazzTV

Ett flertal av våra konserter under 2018 och 2019 spelades in av JazzTV. En trailer från den senaste konserten på Jano finns nedan.


JazzTV är en ny musikkanal på webben med svenska jazzkonserter i hög kvalitet. 
Intresserade jazzlyssnare kan abonnera på kanalen för USD 8,60 / månad. 
Stöd verksamheten genom att gå med du också!


Café Traversen

Café Traversen håller öppet en timme innan konserten börjar med försäljning av bl.a:

  • Hemlagad paj med sallad
  • Baguette med räk- eller kycklingröra på salladsbädd
  • Kvällens smörgås

Förutom detta finns kaffe, te och hembakade efterrätter och bakverk.

Vi rekommendera att du gör en förbeställning till pausen. Då får du förmånen att sätta dig vid dukat bord och slipper stå i kö och hinner njuta av pausen i lugn och ro. Beställ och betala i caféet innan konserten. 

Varm välkommen till Café Traversen!

Mia och Liisi