5:e november

All that Vocal Jazz

Anna Pauline Foto: Lasse Seger
Hannah Svensson Foto: Goran James Djordjervic
Vivian Buczek Pressbild

Söndagen den 5 November blir en högtidsdag för alla Janovänner som älskar vokaljazz.
Vi kommer nämligen att få besök av tre av sveriges mest firade kvinnliga jazzstjärnor.
 
Vivian Buczek, Hannah Svensson och Anna Pauline Andersson samarbetar i en ypperlig konstellation som de kallar ”All that vocal jazz”.

Jag kan personligen intyga att alla tre är fantastiska konstnärer. Har nämligen haft lyckan att samarbeta med alla tre i olika sammanhang.
 
De tre tjejerna är supermusikaliska och har fått jazzen som själamat tillsammans med barnvällingen. Vivians pappa var trombonist, Hannas pappa är jazzgitarist och Anna Paulines pappa är jazztrumpetare.

Våra sångstjärnor från södra Sverige, har mycket gemensamt men också mycket distinkta egna personligheter som avspeglas i deras sångsätt.
 
Vivian är med sina polska rötter, ett rivjärn full av energi och känsloutbrott, lekande med rytmen. Hon har gett ut fem egna solo-CD som alla blivit kritikerrosade och har på senare tid samarbetat med den fantastiske pianisten/basisten Martin Sjöstedt.

Hannah Svensson kommer från Falkenberg och har gett ut flera CD med pappa Ewan Svensson och är mycket personlig också hon i sina tolkningar. Hon har en lugnare framtoning än Vivian men exploderar stundtals i mycket fina scatsolon.

Att vara personlig men ändå vara en del av gruppen är en gåva som alla tre besitter. Det är Anna Pauline yttersta beviset för. Hon är charmig, energisk och gillar att tolka texter på sitt eget vis. Hon är också en ypperlig improvisatör.

Alla dessa olika egenskaper hos tjejerna gör ”All that vocal jazz” till en mycket spännande konstellation full av överraskningar.
 
Att de sedan får ypperlig backning från gitarvirtuosen Ewan Svensson, basgiganten Niclas Fernqvist och trumfyrverkaren Jesper Kviberg lovar oanade musikaliska höjder.
 
Jag hoppas att ni inte missar denna höjdarkväll.
 
Mycket välkomna!
 
Hayati Kafe

Pianisten Anna-Greta Sigurdadóttir spelar i caféet från kl. 17.30.