8:e december

Blues transfusion, Anna Sahlene

Anna Sahlene Foto Niclas Brunzell
Anna Sahlene Foto Niclas Brunzell


När Blues Transfusion hade spelat på Studion i Umeå skrev Gunnar Wiklund, Folkbladet:

”Var har denna fenomenala sångerska hållit hus? Vi som var med ska vara evigt tacksamma för detta besök, för hon lär vara på väg mot betydligt större scener” och gav framträdandet en 5:a av så många möjliga i betyg.

Hans beröm, förutom sin hänförelse över bandets övriga medlemmar, riktade sig till Anna Sahlene som varit en del av Håkan Broströms projekt sedan 2017.
Vi som vet, vi känner till att Anna redan som liten medverkade i filmerna om barnen i Bullerbyn i mitten av 80-talet, sjöng sig genom 90-talet som sångerska i Rythm Avenue, att hon blev internationellt känd när hon tävlade för Estland i Eurovision 2002 med låten Runaway och att hon därefter stått på Melodifestivalscenen inte mindre än tre gånger förutom all bakgrundssång, musikaler och mycket mer som förgyllt det svenska musikutbudet.

I lite mer än två år har nu hon och Blues Transfusion lagt jazz- och bluespubliken för sina fötter och till vår stora förtjusning kommer gänget nu till Jano.

Chris Montgomery, trummor, Håkan Broström själv med sina saxofoner, den nya unga stjärnan Leo Lindberg på orgel och inte minst Max Schultz, gitarristen som senast i våras fick Jano-publiken att jubla, backar upp som de skickliga musiker de är.

Många sprang, av goda skäl, nästan in i biljettluckorna för att få en chans att höra dessa musiker spela ihop redan innan Anna anslöt sig. Nu är känslan att ensemblen är komplett. Det här gänget vet vad de gör, levererar sin musik rätt in i kropp och själ hos sin publik med en bekvämt tillbakalutad och otroligt säker stil, medan Anna smeker tonerna med sin soulfulla röst.

Pianisten Julia Krieg spelar i Café Traversen från kl 17.30.
Vi i Janos styrelse ser redan fram emot höstens avslutning.

Håkan Mossberg