29:e september

 Fredrik Lindborg Trio
spelar Gullin med stråkkvartett

Fredrik Lindborg Foto: Krister Broberg
Fredrik Lindborg Foto: Krister Broberg


Saxar: Fredrik Lindborg, Bas/ piano: Martin Sjöstedt, Trummor Daniel Fredriksson. Violin: Daniel Migdal, Violin: Henrik Naimark-Meyers, Viola: Ylvali Zilliacus, Cello: Amalie Stalheim

Välkomna till höstens säsongstart då vi hyllar Lars Gullin, en av Sveriges största jazzmusiker och kompositörer genom tiderna. Han spelade tidigt både klassisk musik och folkmusik vilket har satt sin tydliga prägel på musiken.

Nu får dessa fantastiska kompositioner nytt liv i händerna på en yngre generation musiker. Fredrik Lindborg med några vänner har skrivit nya arrangemang för stråkkvartett på Gullins musik. Vi kommer att få en vacker och själfull kväll med både svenskt vemod och amerikanskt sväng och även originalarrangemang av Gullin.

Fredrik Lindborg trio även kallad LSD, är som ett trehövdat djur när de spelar tillsammans. En organism, en enhet och ett djuriskt sväng. Det är som att varje virvelslag, varje knäpp på basen och varje ton på saxen spelas av hela bandet. ”Det är inte jag som spelar sax i LSD utan lika mycket Martin och Daniel” säger Fredrik Lindborg.

Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre. Detta har satt sina spår i hans uttryck som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.

Martin Sjöstedts musikalitet vet inga gränser. Ur alla instrument han tar i kommer ljuva toner.

Daniel Fredriksson spelar så ingen kan sitta still. Han är en enorm trumslagare som svänger så det svartnar samtidigt som han bjuder på en aldrig sinande ström av idéer och infall.

Pianisten Max Agnas spelar i Café Traversen från kl 17.30.
Välkommen till en stor kväll på Vallentuna Teater.

Kjell Lövbom