13:e oktober

Isabella Lundgren, Calle Bagge Trio

Isabella Lundgren Foto: Pressbild
Isabella Lundgren Foto: Pressbild


Söndagen den 13 oktober är det dags att återigen njuta av vår speciella sångfavorit Isabella Lundgren tillsammans med Carl Bagge trio.

Isabella måste vara en av JANO-publikens absolut mest älskade sångartister. Hon har sedan första gången för många år sedan besökt JANO många gånger, ibland i sällskap med Ekdahl-Bagge Big Band och ibland med Carl Bagge trio. Jag har också haft det stora nöjet att samarbeta med henne några gånger, alla oförglömliga upplevelser.

Varje gång Isabella kommer till oss känns det som om det vore första gången, hon har alltid något nytt och annorlunda att bjuda på. Isabella har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och
närvaro.

Dan Backman skrev så här om henne:
”……och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. Att hon har något att säga med sina texter bidrar förstås också till magin.”

Jag tycker att det presenterar sångartisten Isabella prefekt.

En annan journalist Anton Annersand, har skrivit om Isabella så här:
”…jag hörde Isabella sjunga för första gången i ett övningsrum på en gymnasieskola i Karlstad. Och som jag minns det lät hon precis som nu. Jag tror hon bara var femton då. Hon hade redan rösten. En gammal röst. Med en tår någonstans därinne. En röst som sett botten av glaset och toppen av världen.”

Jag kan bara instämma också i denna beskrivning.

Isabella kommer att förtrolla oss i sällskap med mästerliga Carl Bagge vid flygeln, dessa två har en unikt musikalisk kommunikation, Niklas Fernkvist på kontrabas och Daniel Fredriksson på trummor. Trion är mycket samspelt med Isabella efter åtskilliga framträdanden. 

Pianisten Max Agnas spelar i Café Traversen från kl 17.30.
Mycket välkomna till en absolut kanonkväll!

Hayati Kafe