24:e oktober

Jazzcats

Jazzcats


Terese Lien Evenstad – violin, Alexander Ivarsson - klarinett och sång, Agnes Darelid - trombon, Alf Carlsson – gitarr, Samuel Löfdahl – kontrabas, Oskar Mattsson - trummor

The Jazzcats tar dig tillbaka till den tid då Nalen stod i full blom med dans, skratt och skålar in på småtimmarna. The Jazzcats låter som ett storband i mindre och mer intimt format med en unik ”blåssektion” bestående av trombon, klarinett och violin. De klingar bra med varandra och är något annat än den typiska blåssektionen.

Repertoaren innehåller instrumental jazz från den gyllene eran av swing skrivna av kompositörer som till exempel Duke Ellington, Cole Porter och Count Basie. Detta blandat med vokala inslag som blivit kända genom Nat King Cole och Frank Sinatra.
Therese Lien Evenstad har gästat oss flera gånger tidigare och vi har kunnat följa hennes karriär från student på Kungliga Musikhögskolan till en fullfjädrad musiker, bandledare till flera band och kompositör.

Hon är populär hos vår publik och har fått ett antal utmärkelser och stipendier (till exempel Louise Armstrong och Björn Json Lindh) de senaste åren och vi hälsar henne och bandet mycket välkommen åter till JANO.

Mycket välkomna!

Kjell Lövbom
 


Konserten är en del av Stockholm Jazz Festival.