20:e oktober

Martin Åklint Sessions
featuring Klasse Möllberg
OBS! Vallentuna Kulturhus kl. 16.00

Martin Åklint sessions Foto: Pressbild
Martin Åklint sessions Foto: Pressbild


Martin Åklint – piano, Klasse Möllberg – sång, 
Johan Tengholm – kontrabas, Jakob Bylund – trummor, Erik Tengholm – trumpet, Sebastian Jonsson – altsax, Björn Bäckström – tenorsax, Agnes Darelid – trombon, Daniel Gahrton – barytonsax


Med nyskrivna arrangemang av Martin Åklint, kompat av ett oförskämt välstämt åttamannaband, framför Klasse Möllberg allt från visor till jazz, där sväng och samspel åter är i fokus.

Sedan det varma mottagandet av Martin Åklint Sessions och jungfrukonserten på KMH i maj 2018, har Martin Åklint och Klasse Möllberg lekt med tanken på ytterligare konserter i liknande format och det blev verklighet och succé i maj 2019 på KMH! Hayati Kafe och jag var där och lyssnade. Vi blev mycket förtjusta.
Klasse Möllberg känner vi igen från Lasse Åbergs sällskapsresa samt Arne i Trazan och Banarne.

Alla musikerna i Martin Åklint Sessions har erfarenheter från många musikaliska sammanhang men det de gillar mest, det är jazzen och svänget. Trots deras ringa ålder så har de redan en gedigen erfarenhet av livet som musiker och allt som hör till. Tillsammans med Klasse hoppas de att få bjuda er på en riktigt underhållande och svängig kväll, med många välkända låtar.

Missa inte denna unika kväll där förhoppningsvis Klasse har med sin nystämda såg!

Kjell LövbomDenna konsert ingår i Stockholm Jazz Festival 2019