16:e februari

New Places Orchestra
med Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg Foto: Pressbild


Han har blivit rent av folkkär med tiden, Torbjörn Lundberg från Västerås, sedan det började där vid orgeln där det berättas att han satt som sjuåring och komponerade valser. Folkkär kanske mest för att han dels till slut landade som frontfigur i alltmer populära och även internationellt framgångsrika Soundtrack of our lives. Han kom också att möta den svenska publiken såväl som sommarpratare, berättarröst till julkalendern, skådespelare och programledare i Ebbots ark som visades på TV för en god bit över en miljon tittare vid premiären 2017. Nyligen gjorde han också ett mycket uppmärksammat framträdande som gäst i Så mycket bättre.

Men kär och älskad av musikintresserade hade han varit länge innan dess och en del minns honom som basist och sångare redan i punkbandet Sure Tråkings Trio och har följt honom sedan då, i början av åttiotalet, köpt hans och de kommande bandens skivor både som soloartist och med Soundtrack.

Håkan Broström, som avslutade Janos höstprogram tillsammans med sin kvartett och Anna Sahlene i Blues Transfusion kommer med hela New Places Orchestra för att dels backa upp Ebbot men också med sin egen starka musikaliska identitet göra gästspelet i Vallentuna till en mycket speciell händelse. Håkan själv kom som ung jazzmusiker till Stockholm från hemorten Motala redan i mitten av åttiotalet, efter musikhögskolestudier i Malmö, och etablerade sig mycket snabbt som både saxofonsolist och orkesterledare. Sedan mer än 25 år har han sedan spelat med bl a Norrbotten Big Band förutom hans många egna projekt.

New Places Orchestra som sedan starten 2010 arbetat med artister som Viktoria Tolstoj, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson. LaGaylia Frazer och många fler av de riktigt stora och är ett 20-mannaband bestående av en god del av våra främsta både manliga och kvinnliga jazzmusiker och solister.

Ebbot och New Places Orchestra intar scenen den 16 februari och vi ser fram emot ett synnerligen jazzinspirerat musikaliskt smörgåsbord serverat av dessa skickliga musiker.

Håkan Mossberg

En konsert med New Places Orchestra och Ebbot Lundberg inspelad på Sandviken Jazz Festival Juli 2016.