Hösten 2019

Klicka på bilderna för större format.

Isabella Lundgren med Calle Bagge Trio
2019-10-13

Isabella Lundgren med Calle Bagge Trio Foto: Mats Blomberg

Galleri


Isabella Lundgren sång, Calle Bagge piano, Palle Sollinger bas, Daniel Fredriksson trummor

Åh, vad lekande lätt det ser ut när riktiga virtuoser spelar på sina instrument, och åh, hur musiken de närmast verkar "leka fram" går rätt igenom huden och rakt in i hjärtat.
När Isabella Lundgren gästade Jano förra söndagen, tillsammans med Calle Bagges trio, satt publiken ömsom knäpptyst, ömsom jublande i teaterns röda stolar.

Isabella har en enastående röst och sjunger jazz med stor inlevelse och mycket empati fast hon nästan uteslutande väljer låtarna som förmedlar hopp, kärlek, värme och vänskap. Just de sångerna och melodierna som finns i jazzen, som hon sade själv.
Charles Chaplins Smile, Somewhere over the rainbow och I feel pretty är bara några få exempel på låtarna som blandar det nakna vemodets märkligt rustika positivism.
 
Calle Bagges fingrar leker sig fram över tangenterna, vitt och svart, svart och vitt precis som texterna i de oftast mycket kända och älskade, och inte att förglömma, odödliga sångerna. Ordinarie basisten Niklas Fernkvist ersattes för kvällen av Palle Sollinger som plockade ut underbara solon, då och då i lekfulla dueller med skickliga Daniel Fredriksson som hanterar sina trummor och rytmer lika elegant som den duktigaste magiker sin kortlek.

Flera extranummer, jubel och stående ovationer från en hänförd publik som fick våra gäster att känna sig synnerligen välkomna… och lika välkomna åter.
 
Håkan Mossberg
 

Fredrik Lindborg Trio
2019-09-29

Fredrik Lindborg Trio med stråkkvartett Foto: Mats Blomberg

Galleri


Saxar: Fredrik Lindborg, Bas: Martin Sjöstedt, Trummor Johan Löfcrantz Ramsay. Violin: Daniel Migdal, Violin: Henrik Naimark-Meyers, Viola: Ylvali Zilliacus, Cello: Amalie Stalheim

Denna vecka har Teatern intagits av "Woodstock 50 år" som repeterar inför turnékonsert i Sverige. Detta skapade olägenheter för oss och våra gäster, men stämningen var ändå god. Till nästa konsert ska ordningen vara återställd.

Höstens säsongstart inför 180 personer blev dock en kväll att minnas tillsammans med musiker av allra högsta klass. På trummor hade Daniel Fredriksson förhinder och ersattes av Johan Löfcrantz Ramsay.
Tänk att ha en sådan kompetent ersättare. Musikerna kom från när och fjärran. Johan kom från en konsert i Luleå och Fredrik hade haft en spelning i Helsingborg.

Det blev en unik kväll med hyllning av Sveriges kanske störste jazzlegendar i ett unikt samarbete med strängmusiker.
Amalie Stalheim är onekligen en av Nordens mest spännande unga cellister. Ja det är en mycket imponerande stråkkvartett som Fredrik har tagit med sig.

Efter mycket bifall från publiken avslutades kväll med Lars Gullin mest kända låt "Dannys Dream".

Vi fick många lovord för en fin kväll där även vårt Café, som numer serverar öl och vin i pausen, var uppskattat. Ett tips är att beställa innan konserten startar så finns varan på plats på ett bord i pausen.

Kjell Lövbom